Interview

Teamleider bij Bol.com

Teleperformance staat voor topkwaliteit service en goede klantcommunicatie. Zo beantwoorden onze contactagenten in het Contact Center van Bol.com dagelijks allerlei vragen van klanten en lossen zij problemen op. Wij houden de reputatie van het bedrijf hoog en voorzien de klanten van Bol.com van de perfecte service.

Elk team van agenten heeft een teamleider. Dit is de steun en toeverlaat van agenten en wordt ook wel de supervisor genoemd. Binnen het team van Bol.com hebben deze teamleiders een belangrijke taak om het team te faciliteren, motiveren en inspireren.

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? In deze blogpost komen (oud-)teamleiders Michelle en Freek aan het woord! Zij delen hun ervaringen binnen Teleperformance voor onze opdrachtgever Bol.com.

Bol.com teamleider Freek

Vier jaar geleden is Freek als agent begonnen bij Bol.com. Sinds 2,5 jaar is hij teamleider voor deze opdrachtgever. Hij vertelt: “Ik heb het JUMP!-traject doorlopen. Dit is een traject binnen Teleperformance waardoor je senior agent wordt. Dit kun je zien als een springplank naar de functie van teamleider.” Tijdens het JUMP!-traject leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om uiteindelijk aan de slag te gaan als teamleider. Maandelijks starten verschillende JUMP!-trajecten, waardoor er doorgroeimogelijkheden in overvloed zijn.

Binnen zijn functie houdt Freek zich voornamelijk bezig met zijn team. “Als teamleider houd ik me voor 80% bezig met het team: dat is het allerbelangrijkste voor mij. Denk bijvoorbeeld aan standups, team meetings, individuele gesprekken met agenten en het terugluisteren van gesprekken. De overige 20% houd ik me bezig met administratieve taken.” Onder administratieve taken vallen bijvoorbeeld planningen, verlofaanvragen en het monitoren van prestaties. “Hoe meer aandacht je aan je team geeft, hoe gemakkelijker het is om targets te halen.

jobsite_peopleoftp_058
tp_sv_danny_gptw

Doorgroeien naar Business Unit Manager

Michelle is 5 jaar geleden, na afronden van twee HBO-studies, begonnen als contactagent bij Bol.com. Na een half jaar groeide zij binnen Teleperformance door naar de functie van teamleider. Echter is een studie niet altijd noodzakelijk voor deze functie. “Bij Teleperformance kijken we veel meer naar jouw skills en motivatie dan naar de studies die je hebt afgerond.”

Inmiddels is Michelle zelfs doorgegroeid naar de functie van Business Unit Manager. Binnen deze functie is ze bezig met de ontwikkeling en ondersteuning van de teamleiders. “Ik ben voornamelijk bezig met de operatie zelf en minder met de agenten. Zo werk ik bijvoorbeeld veel aan de coachingtechnieken van de teamleiders en zijn we bezig met zichtbaarheid voor Bol.com.”

Wat Michelle tof vindt aan Bol.com, is dat zij veel vrijheid krijgt om haar tijd naar eigen inzicht in te delen. “Ik heb veel tijd voor ontwikkeling. De slogan van Bol.com is niet voor niets ‘de winkel van’; het is echt jouw eigen ding. Het is heel tof om met een team te werken aan keiharde service!”

“Bij Teleperformance kijken we veel meer naar jouw skills en motivatie dan naar de studies die je hebt afgerond.”
Freek Teamleider Bol.com

Waar hebben jullie het meest van geleerd?

“Ik was 21 jaar toen ik als teamleider begon”, vertelt Freek. “Op het begin is dat spannend. Hierdoor het ik het meest geleerd om zelfstandig te werken en een team te leiden. Het is heel gaaf dat je binnen Teleperformance zo jong al de kans krijgt om dit werk te doen.”

Ook Michelle heeft veel geleerd van haar leidinggevende rol. “Je leert het bedrijf goed kennen en ontwikkelt jouw eigen manier van aansturen. Ieder mens is anders en heeft een andere manier van sturing nodig.” Michelle vindt het geven van persoonlijke aandacht belangrijk. “Ik houd graag de teamspirit hoog en spreek mijn trots uit naar het team. Zo voelt iedereen zich gehoord.”

tp_sv_samsungg_002
tp_sv_karlijn_002

Wat is volgens jullie een goede teamleider?

Freek vindt dat een teamleider empathisch moet zijn, analytisch inzicht moet hebben en zowel op individueel niveau als groepsniveau goed moet kunnen functioneren. “Het vergt veel verschillende kwaliteiten, maar dat is precies wat het leuk en uitdagend maakt.”

“Een goede teamleider moet bij ons ook het ‘Bol.com DNA’ hebben”, vult Michelle aan. “Ik zou dit omschrijven als creatief en lollig. Dat komt doordat we veel waarde hechten aan de teamspirit en de betrokkenheid van onze teamleiders.” Daarnaast worden eigenschappen als betrouwbaar, integer en laagdrempelig genoemd. Michelle: “Doe vooral waar je blij van wordt. Werkgeluk is bij ons erg belangrijk. Als teamleider sta je echt naast de mensen en niet erboven.”

Waarom kiezen voor Teleperformance?

“Teleperformance is heel informeel. Elke medewerker wordt betrokken en we werken aan het teamgevoel, ook in coronatijd.” Michelle vindt daardoor haar collega’s en de sfeer leuk; en dat gevoel willen we vasthouden. Ook is het prettig dat Teleperformance werkt met een duidelijke structuur en goede organisatie. “Daarnaast zijn vooral de doorgroeimogelijkheden binnen Teleperformance groot. Wij zijn er het levende bewijs van.”

Freek voegt er nog aan toe: “Het is heel gaaf dat je bij Teleperformance kunt werken met een eigen team dat je ziet groeien. Je doet het samen.”

tp_sv_sahier_001

Teamleider-jobs bij Teleperformance

Werk bij een grote, internationale organisatie met 300.000 medewerkers met een familiair gevoel. Verbeteren is onderdeel van ons DNA: heb jij goede ideeën, dan ben je meer dan welkom. Binnen Teleperformance ontwikkel je niet alleen anderen, maar ook jezelf. Daar maken we ons elke dag sterk voor.

Bij Teleperformance zijn er talloze mogelijkheden om teamleider te worden, binnen verschillende projecten. Heb je de ambitie om door te groeien? Jij kunt bewijzen dat je de teamperformance op een moderne, coachende manier naar nieuwe hoogtes kunt brengen. Vind je het tof om mensen te laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze zelf misschien denken? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Alles over het werk van teamleider

Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn

Man - twee handen vooruit Copy