JUMP! bij Teleperformance!

Binnen Teleperformance vinden we het belangrijk dat collega’s zich kunnen blijven ontwikkelen. Hiervoor zijn diverse trainingen, coachings en e-learnings beschikbaar. Ook vinden we het belangrijk dat men de kans krijgt om te groeien in functie. Hiervoor is het programma JUMP! ontwikkeld. Dit programma zorgt er voor dat je volledig klaar wordt gestoomd voor een nieuwe functie. Denk bijvoorbeeld aan JUMP!Supervisor of JUMP!Trainer. Verschillende collega’s hebben het JUMP! programma gevolgd. Enkele van hen vertellen hier onder hun verhaal.

Sema

Mijn naam is Sema, ik woon in Tilburg en ben 35 jaar. Ik werk sinds oktober 2018 bij TP. Ik ben begonnen op het bol.com project als agent en ben nu, mede dankzij JUMP!, doorgegroeid naar supervisor bij het Ziggo project. Het JUMP! Traject duurt ongeveer 12 weken. Het traject bestaat uit vier thema’s. In ons geval hebben we het traject na een fysieke classroom sessie, volledig online moeten volgen in verband met het corona virus. Dat was in eerste instantie erg spannend maar we hebben ongelooflijk veel hulp gekregen van onze mentoren. Je had per thema een classroom sessie, een mentor sessie en het assessment.

Slaag je? Ga je door naar de volgende thema! Slaag je niet, mag je herkansen. Heb je alle vier de thema’s succesvol behaald, dan ben je geslaagd voor het JUMP! Traject! Het was een leuke en super leerzame ervaring! Tijdens het traject kregen we ook opdrachten om op de vloer uit te voeren of om thuis aan te werken. Op de vloer mochten we bijvoorbeeld meekijken met de supervisor’s en coachings en DSM’s bijwonen. Elk opdracht werd serieus genomen door de BUM en ook door de Supervisor’s en je kreeg de hulp en middelen die je nodig had om je opdrachten uit te kunnen voeren.

Wat mij het meest bijgebleven is, is het maken van een SMART afspraak. Ik had er persoonlijk veel moeite mee om de afspraken SMART te krijgen en heb hier veel hulp bij gekregen van mijn mede-JUMP-ers, Mentoren, Supervisors en de BUM. Het leuke eraan is wel dat het me nu steeds beter lukt, al heb ik nog steeds af en toe hulp nodig! 🙂

Op 7 mei 2020 ben ik geslaagd voor JUMP! En ben sinds 1 juni 2020 werkzaam als Supervisor. Mijn BUM van Ziggo, zei tijdens mijn sollicitatie dat het Ziggo project topsport zou zijn. Dat heb ik geweten ook! 🙂 Ik ben niet zo van het sporten, maar deze sport bevalt mij absoluut! Het is erg leuk om aan de andere kant van de stoel te zitten, er te zijn voor je mensen. Alles wat ik heb geleerd van mijn eigen supervisors, Renske en Danny, en van mijn BUM Robert, kan ik nu toepassen in mijn eigen werk. Ik ben hen daarom ook enorm dankbaar!

Tip van Sema: GA ERVOOR! Heb je ambities? Neem deze kans! Je ziet hoe snel het allemaal kan gaan.

JUMP!-04
tp_sv_jennifer_002

Jennifer

Hi! Mijn naam is Jennifer, ik ben 22 jaar jong en geboren en getogen in Loon op Zand. Hier woon ik momenteel nog steeds bij mijn ouders, al wordt het wel eens tijd om het warme nest te verlaten. Voordat ik bij TP terecht kwam heb ik mijn opleiding ruimtelijke vormgeving afgerond en ben ik vervolgens gaan werken als interieurstyliste. Al snel kwam ik er achter dat dit niks voor mij was en besloot ik een ‘’tussenstop’’ te maken bij TP om er achter te komen wat ik nou echt graag zou willen doen. Ik begon steeds meer feeling voor het bedrijf en het project bol.com te krijgen waardoor ik de ambitie had om door te groeien. Inmiddels ben ik bijna 1,5 jaar werkzaam bij TP en heb ik door kunnen groeien tot supervisor, ja… het kan dus echt!

Nadat ik de stap gemaakt had om het JUMP! traject in te gaan verliep dit zeker niet zonder struikelblokken. Ik ben bijvoorbeeld gezakt voor mijn eerste assessment, maar gelukkig gelooft TP in tweede kansen en mocht ik hem opnieuw doen! Het is een leuk en vooral leerzaam traject waarin je de fijne kneepjes van het vak goed onder de knie krijgt. Het was wel pittig, maar ik wist waar ik het voor deed…

Tijdens JUMP! heb ik ook veel praktijkervaring opgedaan ik mocht van mijn Supervisor coachings geven aan mijn eigen teamleden, dit varieerde van side by side coachings tot samen gesprekken teruglezen/luisteren. Dit vond ik echt super tof om te doen en hier werd ik dan ook wekelijks voor uitgepland. Vervolgens kreeg ik dan weer feedback van mijn Supervisor over hoe ik het had gedaan en wat goed ging en wat beter kon, hier heb ik erg veel van geleerd!

Na het JUMP! traject positief te hebben afgerond mocht ik vrij snel doorstromen tot Supervisor, ik heb voor mijn gevoel eindelijk mijn plekje gevonden.

Tip van Jennifer: Heb jij feeling voor het bedrijf, help je anderen graag vooruit en wil je jezelf verder ontwikkelen? JUST DO IT!

Julian

Ik ben Julian, 28 jaar, en ik ben sinds augustus 2018 in dienst bij Teleperformance. Ik heb de opleiding voor fysiotherapeut afgerond maar ben door krapte op de arbeidsmarkt als sales agent begonnen op het project Tele2. In februari van dit jaar heb ik gesolliciteerd voor JUMP! En met mij nog zeven andere deelnemers. Het traject is opgedeeld in vier verschillende thema’s. Elk thema begint met een classroom meeting om bekend te raken met het onderwerp. Aanvankelijk zouden de classroom meetings altijd plaatsvinden in Tilburg. Dit was met de eerste meeting ook zeker het geval maar daarna sloeg het corona virus ook in Brabant voor het eerste toe.

Vanaf dat moment zijn alle sessies online via Teams of Adobe gegaan. In eerste instantie vreemd en onwennig maar al na een uurtje heel vertrouwd en net zo leuk/leerzaam als klassikaal.

Vervolgens heb je een mentorsessie waarin je, met jouw persoonlijke begeleider op locatie, onduidelijkheden of vragen kunt behandelen. Ook dit gebeurde na het eerste thema op afstand, dus per telefoon of Microsoft Teams. In de derde week krijg je tijd om een e-learning te maken en praktijkopdrachten uit te voeren. Hieruit blijkt dat het hebben van leidinggevende kwaliteiten maar een onderdeel is van het supervisorpakket. Het timemanagement en de stressbestendigheid zijn ook van groot belang. Dit heb ik in mijn tijd als supervisor nu ook wel aan den lijve ondervonden. Gelukkig heeft het JUMP!-traject mij daarbij erg geholpen.

Het is leuk om als SV als de slag te gaan. Ik ben nu sinds een paar maanden werkzaam op het project Caiway.

Het is wat ik er van hoopte en op deze manier kan ik ook mijn adminstratieve skills een beetje bijspijkeren. Je bouwt daarnaast weer nieuwe contacten op en je leert om multidisciplinair samen te werken.

Tip van Julian: Stap uit je comfort-zone en durf jezelf te laten zien. IEDEREEN heeft sterke kwaliteiten. Laat je niet imponeren door anderen maar laat jouw stem ook horen!

JUMP!-02
tp_sv_rachel_001

Rachel

Hoi, mijn naam is Rachel, ben 25 jaar en ben woonachtig in Leidscheveen. Ik ben nu 2,5 jaar werkzaam bij Teleperformance, waarvan ik 1 jaar in het mooie Suriname heb gezeten.  Na mijn terugkomst uit Suriname had ik enorm veel zin om weer in Nederland aan de slag te gaan bij Teleperformance, maar ook vooral om me verder te ontwikkelen. Na wat onderzoek had ik besloten om voor JUMP! Supervisor te gaan. Dit zou enorm goed bij me passen. Zo zeiden ook mijn collega’s. Eenmaal tijdens mijn JUMP! traject, zat ik in een leergroep met wel dertien personen. Iedereen uniek, grappig en enorm aardig! Vooral ook onze trainster Jessica! Onze eerste classroommeeting was in Tilburg en zo ook onze laatste. Corona kwam toen in beeld en we mochten niet meer bij elkaar op bezoek. Daarna hebben we de rest van de classroommeetings, praktijkopdrachten en assessments digitaal gedaan. Dit ging overigens echt heel goed vond ik zelf! Het allerleukste vond ik om met mijn JUMP! buddy Julian de praktijkopdrachten te maken. Het was leuk om samen te brainstormen en van elkaar te leren.

Wat me het meest is bijgebleven van het JUMP! traject is de training over timemanagement. Ik moet zeggen dat dit me enorm heeft geholpen in het supervisorschap.

Tip van Rachel: Voor de volgende JUMPER! Zou ik meegeven… Geniet ervan en hou vol! Soms lijkt het lang te duren, maar de tijd vliegt voorbij. Benut het volledig!

Chaim

Ik ben Chaim, 29 jaar oud en ik woon momenteel in Rosmalen. Ik hou erg van muziek maken en dan met name richting de Rock. Ik zit dan ook in een coverbandje waar ik drums speel. Begin 2019 ben ik begonnen bij TP zonder intenties om door te groeien. Dit was mijn eerste baan in de klantenservice-wereld dus ik wist ook niet goed wat ik moest verwachten. Maar uiteindelijk voelde ik mij hier zo thuis dat ik toch graag wilde doorgroeien in dit bedrijf.

In het voorjaar ben ik gestart met het JUMP! SV traject. Je begint de training met, naast jezelf, elf andere enthousiastelingen. Je zit daar allemaal met een specifiek doel en daardoor lift je elkaar op. En als je laat merken dat je graag wil dan krijg je alle begeleiding die je nodig hebt. De trainers doen hun best om te kijken waar jouw kracht ligt als leidinggevende, maar ook waar je nog veel in kunt groeien.

En toen kwam het moment dat ik Supervisor mocht worden. In het begin ben je nog vooral bezig om je draai te vinden, je nieuwe systemen te leren kennen en de gang van zaken te ervaren. Pas als je deze kent en je echt aan de slag gaat met je ‘normale’ dag dan komt het JUMP traject echt van pas! Ik kan na dit traject beter plannen, beter coachen en makkelijker ‘managen’.

Tip van Chaim: Bij twijfel WEL DOEN! ‘You have nothing to lose, only to gain’, oftwel; je hebt niets te verliezen. Als je er tijdens de training achterkomt dat dit misschien niks voor jou is dan kun je er gewoon mee stoppen. Want ook als je stopt heb je in ieder geval geleerd dat je interesses daar niet liggen. Hoe zonde zou het zijn dat je zo’n kans aan je voorbij laat lopen. Ik kan in ieder geval zeggen dat dit voor mij de beste keuze was die ik afgelopen jaren gemaakt hebt, en hopelijk zal dit voor jou ook zo zijn!

JumpChaim_Tekengebied 1

Match jouw wensen met ons aanbod

20km
10km 20km 50km 100km
Functietype
Taal
Afdeling

Ontdek alle mogelijkheden bij Teleperformance