Welkom bij Teleperformance Suriname!

Vacatures callcenter Suriname

Experts in prettige gesprekken. Dat zijn wij, van Teleperformance. En wat ons betreft past het vriendelijke en warme karakter van de Surinamers daar perfect bij. Vandaar dat onze wereldwijde organisatie sinds 2015 óók in Paramaribo actief is. Sterker nog, Teleperformance is in korte tijd enorm gegroeid in Suriname. Bij ons heeft iedereen, ongeacht afkomst of geslacht, gelijke kansen. Dat maakt ons tegelijkertijd één van de meest geliefde bedrijven om voor te werken.

Maar wie is Teleperformance? Wat doen wij en hoe kun jij ons hierbij helpen? Deze en andere vragen over ons bedrijf beantwoorden wij hier. Maak kennis met mensen zoals jij, die hun talent en energie in een uitdagende baan steken en zo aan een veelbelovende toekomst werken.

Wie is Teleperformance Suriname?

Teleperformance is een bedrijf dat wereldwijd actief is en sinds 2015 in Suriname is gevestigd. Wat begon als een klein kantoor boven de cambio is uitgegroeid tot een organisatie met momenteel 400 medewerkers in Paramaribo. Maar we zijn er nog niet: het is onze ambitie om door te groeien naar maar liefst 1.000 medewerkers. Daarvoor zijn wij op op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde collega’s. Naar mensen die van uitdagingen houden en proactief zijn. Mensen zoals jij.

Teleperformance Suriname bestaat momenteel uit twee ruime vestigingen, die centraal zijn gelegen aan de Surinamestraat. We bieden er comfortabele flexwerkplekken, een leisure room en stijlvolle loungeruimtes. Vanuit deze locaties vertegenwoordigen wij onze klanten – grote merken zoals Samsung, Zalando en Lidl.

callcenter-suriname

Ondanks onze grootse aanpak, voelt Teleperformance als een familiebedrijf. Dat komt deels door de bedrijfscultuur: bij ons heeft iedereen gelijke kansen. Wij vinden het niet belangrijk wie je bent of wie je kent, maar wat je vaardigheden zijn en hoe je werkt. Veel van onze collega’s die begonnen als klantenservice-agent, zijn opgeklommen naar een staffunctie, bijvoorbeeld in het management.

Teleperformance Suriname maakt deel uit van een internationaal, beursgenoteerd bedrijf. Teleperformance begon in 1978 in Frankrijk en is uitgegroeid naar meer dan 300.000 medewerkers in ruim 80 landen.

Op deze pagina lees je alles over Teleperformance Suriname, de mensen die er werken en de vacatures die er openstaan. Wij kijken ernaar uit om kennis met jou te maken.

Wat doet Teleperformance?

Bij Teleperformance beantwoorden wij vragen en lossen we problemen op. Dat doen we uit naam van grote, internationale bedrijven. Wij houden de reputatie van deze bekende merken hoog door hun klanten een perfecte service te bieden.

Teleperformance is veel méér dan een callcenter. Waar consumenten in het verleden naar de telefoon grepen, verwachten ze tegenwoordig op allerlei manieren contact te kunnen zoeken. Ze sturen een e-mail, een chatbericht via Facebook Messenger of een appje. 
Daarom verlenen wij via allerlei kanalen onze diensten. In ons jargon noemen we dat omnichannel klantcontact.

"De bagage die je bij Teleperformance meekrijgt, daar profiteer je de rest van je leven van."
Nathalie Senior Supervisor

De klantenservice-agents vormen het kloppend hart van onze organisatie. Met hun servicegerichte instelling en hun probleemoplossend vermogen is geen uitdaging hen te groot. Ze genieten ervan om mensen te helpen en iedere interactie met positieve energie af te sluiten, of dat nu telefonisch of via een bericht is.

Om die positieve vibes vast te houden, bieden wij onze interactie-experts de beste ondersteuning. Teamleiders, managers, HR-professionals en IT-experts helpen de kwaliteit van onze dienstverlening zo hoog mogelijk te houden. Veel van deze stafleden zijn in het verleden zélf agents geweest, waardoor ze precies weten wat de uitdagingen en behoeften van de agents zijn. Er zijn ook professionals die onze organisatie versterken met de ervaringen die ze opdeden bij andere Surinaamse bedrijven of uit het buitenland.

Rachel: ‘Deze functie is me op het lijf geschreven’

Waarom zit Teleperformance in Suriname?

Met vestigingen wereldwijd kan Teleperformance niet alleen alle tijdzones dekken, maar ook service verlenen in honderden talen. Op die manier kunnen wij onze revolutionaire customer service aan de grootste multinationals bieden.

Onze groei is snel geweest. In 1978 werd Teleperformance in Frankrijk opgericht en inmiddels hebben wij vestigingen in meer dan 80 landen. Dat Suriname tot die landen behoort, heeft goede redenen. We sommen ze hieronder op:

Werkgelegenheid bieden

Teleperformance is zich daarnaast bewust van de sociaal-economische impact. Met uitstekende arbeidsvoorwaarden en een groeisector die werkgelegenheid garandeert, vormen wij een aantrekkelijk alternatief voor traditionele werkgevers als de overheid. Wij zijn here to stay en zijn er trots op dat wij honderden gezinnen een goed bestaan kunnen bieden.

Het Surinaamse potentieel ontwikkelen

Ook op educatief gebied spelen wij een rol. Met onze TP Academy helpen wij Surinamers de vaardigheden en competenties op te bouwen waarmee zij een carrière op hoog niveau kunnen nastreven. Correct Nederlands spreken en zakelijk schrijven zijn enkele van de aandachtspunten voor onze medewerkers. En omdat talent zich overal ter wereld ontpopt, zien wij het als onze missie om Surinamers met een hoog potentieel de beste kansen te bieden.

Experts in prettige gesprekken

Zijn de locatie en de talenkennis van de Surinamers dan de hoofdredenen om een vestiging in Paramaribo te openen? Nee. Er is een veel belangrijkere reden, en die heeft te maken met de Surinaamse cultuur.

De diversiteit, de openheid en de natuurlijke vriendelijkheid van de Surinamers past naadloos bij de specialiteit van Teleperformance: prettige gesprekken voeren. Want zelfs tijdens de meest efficiënte gesprekken blijft de toon vriendelijk en warm, met een oprechte interesse voor de medemens. En dat zijn waarden die veel bedrijven graag naar hun klanten uitstralen. Geen wonder dat sommige van onze opdrachtgevers verzuchten: “Waren er maar méér Surinamers op de wereld.”

"De eerste dag kreeg ik meteen een warm welkom. Dit voelt echt als een familie. Iedereen kan zichzelf zijn."
Jimmy Trafficer

Waarom werken voor Teleperformance Suriname?

Teleperformance groeit snel en heeft altijd wel vacatures openstaan. Dat is een luxe in tijden waarin veel Surinaamse bedrijven spaarzaam zijn. Maar voordat je solliciteert, wil je natuurlijk weten hoe het is om voor Teleperformance te werken. Dat ontdek je o.a. in de persoonlijke verhalen van onze medewerkers. Iedere collega noemt weer andere voordelen, waardoor we de onderstaande lijst met redenen bijna oneindig kunnen uitbreiden.

Nathalie: moeder én Supervisor

Diversiteit

Suriname is een diverse samenleving: je vindt hier een mix van culturen, talen, kleuren en geloofsovertuigingen. Wat jouw achtergrond ook is, bij Teleperformance levert het je geen voordeel of nadeel op. Wij kijken niet naar wie je bent, maar wat je kunt. Ons personeelsbestand weerspiegelt dan ook dezelfde diversiteit die je op straat ziet. Zoals het hoort.

Gelijke kansen

Teleperformance neemt je aan op basis van je competenties, ervaring en motivatie. Daarvoor voer je een assessment uit die jouw competenties en vaardigheden test. Wat je achtergrond of geslacht is, heeft geen enkele invloed. Dat maakt Teleperformance een prettige en veilige werkplek voor iedereen, op alle niveaus in het bedrijf.

Mensen zoals jij

Bij Teleperformance in Paramaribo vind je mensen uit alle lagen van de bevolking. Jonge collega’s die net afgestudeerd zijn, of medewerkers die al een tijdje meedraaien op de arbeidsmarkt en een goede toekomst willen garanderen voor hun kinderen. Mensen die je eerder tegenkwam op school, op de sportvereniging of bij ‘t Vat. Bij Teleperformance bouw je mee aan de toekomst van Suriname. Dat geeft een bijzonder familiegevoel. #TPFamily

Doorgroeien

Iedereen wil ontwikkelen en groeien, maar niet elk bedrijf geeft je daar de kans toe. Teleperformance wel. Als jij jouw baan volledig beheerst en gemotiveerd bent om een stapje hogerop te doen, krijg jij van ons de kans om door te groeien via ons interne opleidingsprogramma JUMP! Veel van onze managers zijn bijvoorbeeld begonnen als agent en in relatief korte tijd opgeklommen.

Hoge tevredenheid

Wij investeren in onze medewerkers en doen er alles aan om een prettige werkomgeving te creëren. Daar horen keurige arbeidsvoorwaarden bij. Uit tevredenheidsonderzoeken blijkt keer op keer dat mensen er trots op zijn om voor Teleperformance te werken. We hebben dan ook niet voor niet een Great Place to Work-certificaat.

Hippe werkplek

Wij willen dat jij lekker in je vel zit. Daarom hebben wij een hip kantoor met comfortabele flexwerkplekken, een leisure room en loungeruimtes. Zo combineren wij het nuttige met het aangename. Ook organiseren we leuke evenementen, zoals de Dutch Week.

Goede beloning

Bij Teleperformance werken wij voor grote merken. Bedrijven die tot in de kleinste details geoptimaliseerd zijn en van ons hetzelfde perfectionisme verlangen. Uitstekend werk afleveren is daarom belangrijk, maar daar belonen we je passend voor.

Vaste aanstelling

Teleperformance heeft grootse plannen in Suriname. Daar zijn vaste medewerkers voor nodig; mensen die ons helpen groeien en zich voor onbepaalde tijd aan ons willen binden. Na een proefperiode kom je in aanmerking voor een vast contract, wat jou zekerheid biedt en in staat stelt om, bijvoorbeeld, een hypotheek aan te vragen.

Teleperformance is fun!

We zijn trots op ons werk en het behalen van onze doelstellingen, maar wij weten ook als geen ander hoe we moeten ontspannen. Deze play hard-mentaliteit komt goed tot uitdrukking in TP Fun, onze activiteiten-vereniging. Daarmee vieren we feestdagen, gaan we samen uit eten, sporten we en vieren we de geboorte van kinderen. Surinaamse gezelligheid!

Sterke groeiambities

De wereldbevolking groeit en daarmee volgt de wereldeconomie een stijgende lijn. Dat zorgt voor een natuurlijke groei waar Teleperformance van profiteert, maar daar blijft het niet bij: wij willen de meest logische keuze worden voor wereldmerken die hun customer service willen uitbesteden. Specifiek voor Suriname ligt er een ambitieus plan: doorgroeien naar zo’n 1.000 medewerkers. Dat biedt mooie kansen voor jou. Groei jij met ons mee?

Crisisbestendige sector

Dat een economische crisis of pandemie je leven in de war kan schoppen, heeft iedereen gemerkt. In de toeristische sector, de horeca en de industrie zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt. Maar er zijn ook sectoren die stabiel zijn of een blijvende groei doormaken.

Steeds meer bedrijven willen hun klanten telefonische of digitale diensten bieden. En naarmate een onderneming groeit, loont het voor dat bedrijf om het klantcontact uit te besteden aan een specialist als Teleperformance.

Vacatures: callcenter en staf

Teleperformance is sinds 2015 in Suriname gevestigd en groeit nog steeds hard. Dat betekent dat er constant nieuwe vacatures in Paramaribo vrijkomen. Banen op verschillende afdelingen, variërend van klantcontact tot recruitment en van werkplanning tot management. Maak hier kennis met onze afdelingen in Paramaribo en klik door naar de beschikbare vacatures in Suriname.

Client Operations

Bij Teleperformance draait het om de service die onze agents bieden. Telefonisch, via de chat, of via e-mail staan ze klaar voor de klanten van wereldmerken als Samsung. Klanten die vragen hebben of een probleem ondervinden. Geduldig, vriendelijk en efficiënt zorgen de agents voor een oplossing, waarbij de klant met een positief gevoel zijn of haar dag vervolgt.

Heb jij het in je om zo’n interactie-expert te worden? Wij vragen geen ervaring of specifieke opleiding. In plaats daarvan kijken we naar jouw bestaande competenties. De rest kunnen we jou leren. Als agent werk je aan je communicatieve vaardigheden en probleemoplossend vermogen; dit zijn skills die je goed kunt gebruiken in hogere functies. Sterker nog: veel van onze managers zijn zelf ooit als agent begonnen!

Alle agents maken deel uit van de afdeling Client Operations. Daarnaast werken op deze afdeling Teamleiders en Business Unit Managers die de kwaliteit bewaken en de agents helpen het meeste uit zichzelf te halen. Bekijk hier de openstaande vacatures voor callcenter-werk dat uitdagend is en doorgroeimogelijkheden biedt.

Continuous Improvement

Goede resultaten behalen is één ding, maar hoe blijf je die verbeteren? Daar houdt Continuous Improvement zich mee bezig. Dat betekent meten, analyseren en plannen maken om onze Key Performance Indicators (KPI’s) te verbeteren.

Een voorbeeld van een functie op deze afdeling is die van Quality Expert. In die rol duik je in een woeste zee van data, waarin je op zoek gaat naar ‘pareltjes’ die unieke inzichten bieden. En die vertaal je vervolgens in adviezen waarmee de Supervisors de klanttevredenheid helpen vergroten.

Continuous Improvement werkt dagelijks samen met Client Operations en is daarnaast verantwoordelijk voor Project Management: het starten van nieuwe activiteiten en projecten. Kijk welke banen wij momenteel op deze afdeling bieden.

Talent Acquisition

Teleperformance groeit. Na jouw aanstelling zullen nog veel méér nieuwe medewerkers bij ons in dienst treden. Dat vraagt enerzijds om een aantrekkelijke wervingscampagne, ondersteund door ons employer brand. Aan de andere kant willen we zorgvuldig selecteren en het beste talent aantrekken.

Ben jij een geboren netwerker en teambuilder? Heb je mensenkennis én ervaring in recruitment? Bij Teleperformance Suriname is dit één van de meest dynamische afdelingen. Bekijk nu onze recruitment-vacatures in Paramaribo.

Work Force Management

Teleperformance is het grootste contactcenter in Suriname. Alleen al in Paramaribo werken honderden agents. Daarbij moeten we rekening houden met tijdzones, openingstijden, beschikbaarheid van medewerkers en bezetting rondom campagnes of feestdagen.

De afdeling Work Force Management houdt zich bezig met het plannen van de roosters, het signaleren van knelpunten en schakelen met de managers. Check hier de nieuwste vacatures in Work Force Management.

Talent Development

Om de beste klantenservice te kunnen bieden, hebben onze advisors een degelijke training nodig. Correct Nederlands spreken, een gesprek kunnen leiden, klantvriendelijk zijn en de juiste procedures volgen zijn vaardigheden die de afdeling Learning & Development bij nieuwe werknemers ontwikkelt.

Vanwege onze sterke focus op doorgroei, help jij op deze afdeling om onze interne ontwikkelprogramma’s te optimaliseren. De ene dag schrijf je documentatie, de andere dag sta je zelf een training te geven. Benieuwd naar onze vacatures in Learning & Development? Klik hier.

Vanithy: van bijbaan naar manager
"Bij Teleperformance heb je allerlei mogelijkheden tot doorgroeien."
Rachel Business Analyst

TP Academy

Teleperformance is een werkgever die gelijke kansen biedt. Wij kijken niet naar jouw afkomst, je achternaam of geslacht. Natuurlijk zijn er vacatures waarvoor een relevante opleiding en werkervaring belangrijk zijn, maar zelfs dáár staren wij ons niet blind op. Wij zien het potentieel in kandidaten, dat wij dankzij onze TP Academy kunnen ontwikkelen.

Ons in-house instituut biedt opleidingstrajecten waarmee jij de basis legt voor een succesvolle toekomst. In de TP Academy schaaf je aan je communicatieve vaardigheden, leer je met business-software omgaan, of ontwikkel je leiderschapskwaliteiten. In Suriname zijn opleidingen met baangarantie schaars, maar bij Teleperformance is dit de normaalste zaak van de wereld.

Wil jij jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Profiteer dan van het beroepsonderwijs dat de TP Academy aanbiedt. Na afronding van jouw opleiding krijg je uiteraard een certificaat of diploma waarmee jij jouw nieuwe kennis bewijst. En, belangrijker nog, jij kunt bij ons meteen jouw nieuwe skills inzetten.

Waar staan we voor?

Teleperformance is een multinational: een wereldwijd bedrijf waarin vele culturen samenkomen. Aan de ene kant is dat een uitdaging, maar anderzijds levert dat mooie en onvergetelijke ervaringen op.

Bij Teleperformance hebben we een gezamenlijke missie: wereldklasse customer service bieden. Maar er zijn veel méér dingen die ons binden. Aan elkaar en aan Teleperformance. Onze kernwaarden, waar iedere werknemer mee akkoord gaat, vatten die het beste samen:

Diversiteit

We hebben een grote diversiteit in opleidingsachtergrond, afkomst, leeftijd en toekomstplannen. Ook ons werk is divers, met elke dag weer nieuwe uitdagingen. Door respect en tolerantie voor elkaar te tonen, vormt elk Teleperformance-kantoor een prettige en inspirerende omgeving. Ook in Paramaribo. 
#PeopleofTP #DiversiTP

Mogelijkheden

Overal zien wij mogelijkheden. Kansen om het verschil te maken. Iedere interactie met een klant is een mogelijkheid om een glimlach en een goed gevoel te creëren. Zo’n kans laat je toch niet glippen? Daarnaast biedt Teleperformance volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om door te groeien in functie. 
#WijZijnTeleperformance

Vriendschap

Work hard, play hard is op Teleperformance van toepassing. Samen tonen we grote inzet. In een gevarieerd team lossen we uitdagende problemen op, waarbij we elkaar geregeld helpen. Meer dan collega’s zijn we vrienden van elkaar. Zo close, dat het meer op een familie lijkt. #TPFamily

De slogan van Teleperformance is niet voor niets Each Interaction Matters. Dat is van toepassing op de gesprekken die je met klanten voert, maar ook op de interacties met je collega’s. Kom jij met ons het verschil maken?

Jimmy: ‘Ze hebben hun hart op de juiste plek’